За седма година НССБ ще подкрепи абитуриенти в неравностойно положение от Плевен и областта

Това съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов

Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ организира за седма поредна година в Плевен "Фестивал на красотата 2021". Това съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов.

Целта на инициативата през изминалите години беше да се осигурят чрез дарения тоалети и обувки за абитуриенти, които са в неравностойно социално положение и са добри ученици в Плевен и региона, както и провеждането на звезден бал. Предвид извънредната епидемична обстановка и невъзможност да се организират масови събития тази година Сдружението си е поставило за цел да осигури еднократно финансови средства на абитуриентите, които трябва да са сираци, с един родител или от многодетни семейства с остри социални и здравни индикации. Средствата ще могат зрелостниците сами да решат дали ще използват за покриване на разходи за предстоящият им бал с класа или разходи за покриване на такси за кандидат студенти.

От сдружението на сираците очакват от утре 29 януари до 20 февруари предложения от директорите на училища за деца, които имат нужда от подкрепа - сираци, с един родител и от многодетни семейства с нисък социален статус. Писмата ще се приемат на имейла на сдружението [email protected], поясни Михайлов.

Досега чрез дарителската инициатива са подпомогнати общо 239 зрелостници, които са получили мечтания тоалет за абитуриентския бал, незабравима празнична вечер с участието на популярни изпълнители, както и съдействие за работа и продължаване на образованието си във ВУЗ, каза председателят на НССБ.