Българският фармацевтичен съюз награди студентка от МУ-Плевен с грамота и стипендия

За седма поредна година БФС връчи годишните стипендии на студенти по фармация

На скромна церемония в условията на Covid-19, четирима студенти по фармация бяха наградени от Българския фармацевтичен съюз (БФС) с грамота и стипендия от 1000 лв. Инициативата се провежда за седма поредна година и подпомага изявени студенти фармацевти.

Освен на база отличен успех и препоръки от хабилитирани преподаватели, бъдещите фармацевти бяха оценявани и според интереса им към съсловния живот на колегията и участията им в научни форуми, симпозиуми, конференции.

Тазгодишни стипендианти на БФС станаха Неляй Кутолиева, студентка от факултет „Фармация“ към Медицинския университет в Плевен. Паола Петкова, от факултета по фармация в МУ - Варна. Антоан Рангелов, Факултет по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски” и Радостин Христов, от фармацевтичния факултет към Медицинския университет в София.

Общо 10-те студенти допуснати до финалния кръг на номинациите за Годишните стипендии на БФС 2020-та, бяха оценявани от петчленна комисия в съюза.

Идеята за връчване на стипендии на БФС, принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и си поставя за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път.

Професор Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз насърчи студентите да са все така активни в храма на Гален, а главният секретар Маринов подчерта, че с нетърпение очакват младите хора да се влеят в съсловната организация на магистър-фармацевтите.

Неляй Кутолиева, студентка от факултет „Фармация“ към Медицинския университет в Плевен