СКШ "Спартак Плевен XXI" продължава да е един от водещите клубове в страната

Отборът e шампион на България за девойки до 18 години по ускорен шах и вицшампион по класически шах и блиц

В Кранево се проведе Държавното отборно първенство за юноши и девойки. Чудесните условия и желанието за игра поради липсата на състезания предните месеци заради пандемията събра целия български елит в детско-юношеския шах. В първенството  взеха участие 17 отбора от цялата страна и  безспорно това бе  най-силното първенство в последните години.

"Спартак Плевен XXI"  участвува с отбори при девойките до 18 и момчетата до 14 г.

При девойките се запази тенденцията  от последните години битката за златните медали да се води между "Спартак Плевен XXI"  и друг отбор от нашата област, този на „Михаил Тал“ (Червен Бряг). Преди това ставаше в по-долната възрастова група, но това не се промени и сега, въпреки че конкуренцията стана по-голяма. Титлите в трите дисиплини се решиха в преките двубои между двата отбора. Така „Спартак Плевен XXI" стана шампион на ускорен шах и спечели сребърните медали на класически шах и блиц. Плевенчанки бяха в основен състав Надя Тончева,Ева Русева и Катрин Нинова, а в трите дисциплини отборът постигна общо 7 победи, 2 загуби и 3 равни срещи.

С голям интерес с очакваше представянето на момчетата до 14 години. Отборът взе участие в ускорения  шах и блица. В двете дисциплини взеха участие 12 отбора, които играха 6 кръга по "Швейцарска Система". В тях отбора изигра постигна общо 5 победи, 3 загуби и 4 равни мача като се класира съответно 6-ти и 5-ти в ускорения шах и блица. Отборът бе много близо до медал в ускорения шах, където през цялото време бе сред първите четири отбора. В последния мач му трябваше равен мач за да спечели бронзовия медал, но за съжаление в него отборът загуби минимално от отбора на „Пловдив“. Шампиони в двете дисциплини станаха тимовете на „Етър“ (В.Търново) и „Славия“(София). Отборът на „Спартак Плевен XXI” игра в основен състав Иван Христов, Кристиян Георгиев, Кристиан Милев  и Александър Георгиев.

Междувременно веднага след приключване на ДОП по класически шах Виктория-Елизабет

Миткова, която бе резерва в отбора „Спартак Плевен XXI” при девойките до 18 г., спечели първо място за девойки до 14 г. на детския фестивал „Синьо Лято“, състоял се в с.Черноморец.         

Със спечелените 1 златен, 2 сребърни медала и двете места в шестицата на ДОП за юноши и девойки, СКШ"Спартак Плевен XXI" продължава да е  един от водещите клубове в страната.

  Ръководството на  "Спартак Плевен XXI" благодари на Община Плевен за финансовото подпомагане на клуба  с което бе финансирано това участие.