Георг Спартански с писмо до министър Димитров, иска решаване на проблема с "Кайлъка"

Поканил го е да посети в удобно за него време Плевен

Георг Спартански е изпратил писмо до министър Емил Димитров, искайки трайно решаване на проблема със състоянието и поддръжката на парк "Кайлъка".

"Считам за важно за гражданите на Плевен да уведомя, че днес изпратих това писмо до Министъра на околната среда и водите г-н Емил Димитров. Поканих го да посети в удобно за него време Плевен, за да обсъдим варианти относно решаване на проблема със състоянието и поддръжката на парк "Кайлъка". Този проблем е дълголетен, без да обвинявам никого, искам най-после да бъде трайно решен! Варианти съм предложил." Това написа на профила си във Фейсбук кметът на Плевен.

От писмото става ясно, че той предлага три варианта на решение на проблема: създаване на държавно предприятие, което да извършва дейностите по поддръжка със средства от държавния бюджет, предоставяне на целеви средства за парка на областния управител или "Кайлъка" да бъде предоставен за стопанисване на Община Плевен с осигурени финанси от държавния бюджет, като в този случай дейностите ще се извършват от общинското озеленително дружество.