6 години без Влади, Цвети и Ники: Нищо не е забравено!

Нищо не се е променило по пътищата, отбелязват с тъга почеренените родители

На 5 май се навършиха точно шест години от тежката автомобилна катастрофа край град Луковит, в която загинаха Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова. Тримата младежи от Плевен бяха убити от рецидивиста Хуриет Сюлейманов, който се оказа без книжка и с рекордните 90 криминални регистрации и 12 присъди. Тогава същият този индивид се опита да излъже, че не той, а приятелката му е карала колата-убиец. После пък каза в тв интервю, че "книжката не кара колата". Скандално, но факт - пуснат под домашен арест, той избяга в Германия. След повече от година убиецът на Влади, Ники и Цвети все пак бе заловен и в момента би трябвало да излежава 15-годишна присъда в Софийския затвор.

"6 години от катастрофата, в която загинаха децата ни. Нищо не е забравено", споделя към днешна дата една от почеренените майки - Валя Гетова. "Нищо не се е променило по пътищата", допълва с огорчение тя.

Галя Горанова - майка на Влади, признава, че с кончината на Милен Цветков отново я е обзело чувство на безсилие и гняв.

"На този фон "непредпазливият убиец" на Влади, Ники и Цвети Хуриет Сюлейманов има неограничен достъп до фейсбук, телефон, комуникация от всякакъв вид. Той си живее, храни се, публикува статуси в социалните мрежи от Софийския затвор съвсем свободно и необезпокоявано. Чудя се в затвор ли е или на почивка! Защо ли? Защото справедливост няма! Защото парите са над всичко! Милен Цветков беше съпричастен към мъката и отчаянието ни, към борбата, която водехме. Поклон пред паметта му. А на въпроса има ли справедливост тук на земята - моят отговор след шест години е: НЕ, НЯМА!!!", споделя с тъгя и гняв Галя Горанова.

Да, шест години по-късно промяната е нулева. Стотици загиват по пътищата ни всяка година, като голяма част от катастрофите се дължат на "човешкия фактор" или да си го кажем по-ясно: на арогантността, глупостта, безотговорността, липсата на разум... И много от агресорите зад волана получават леки присъди. Точно заради това искаме думата справедливост да изпълва докрай смисъла си.

Шест години без Влади, Цвети и Ники...

Никой не е забравен и нищо не е забравено!