Пунктовете за спортни залагания на "Еврофутбол" в Плевен вече не работят

Отнеха лиценза на букмейкъра за 3 месеца

Пунктовете за спортни залагания на "Еврофутбол" в Плевен и цялата страна вече не работят - поне за срок от 3 месеца те няма да приемат залози на клиенти. 

Държавната комисия по хазарта отне лиценза на букмейкъра за срок от 3 до 6 месеца. Както е известно, основният дял от собствеността му е в ръцете на избягалия в ОАЕ бизнесмен Васил Божков.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

По-рано от "Еврофутбол" се оплакаха, че умишлено ги убивали, а хиляди безработни щели да останат без работа.

"Всичко започна на 14.02.2020 г., когато в късния петъчен следобед представителите на държавния орган Държавна комисия по хазарта ни връчиха Акт за установяване на публични държавни вземания (АУПДВ) за предполагаеми дължими от дружеството ни публични вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лева. След това, на 21.02.2020 г., бяха блокирани всички наши сметки и така ни бе попречено да фукционираме нормално. Въпреки възникналите препятствия, ние продължихме да работим и да изплащаме печалби на клиентите си“, обявиха от оператора.

Хазартният оператор заявява още, че с отнемането на лицензиите няма да може да изплати каквито и да било задължения към държавата.