Разпитаха свидетели по делото срещу четиримата от Кнежа, отвлекли и изнасилили непълнолетна

Разпитани са и част от вещите лица

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против четирима обвиняеми - Е.А.М. – 22 годишен, Б.А.Т. – 19 годишен, П.А.Т. – 17 годишен и И.В.А. – 17 годишен, всички от град Кнежа.

На обвиняемия Е.А.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.02.2018 г. в село Е., обл.П. отвлякъл Н.К.А. непълнолетна на 17 г..- престъпление по чл.142, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК. На същия обвиняем, както и на останалите трима - Б.А.Т., И.В.А. и П.А.Т. е повдигнато обвинение, за това, че на същата дата в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършилата осемнадесет години Н.К.А., без нейно съгласие като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено от повече от две лица, и е последвал опит за самоубийство.

В провелото се вчера съдебно заседание са разпитани явилите се свидетели, както и част от вещите лица. Поради наличието на още неразпитани и неявили се свидетели, както и за разпит на други вещи лица, делото е било отложено. Същото е насрочено за следващо съдебно заседание, което ще се проведе на 06.03.2020 година.