Съдят четирима от Кнежа за отвличане и изнасилване на непълнолетно момиче

Вследствие на случилото се момичето е направило опит за самоубийство

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против четирима обвиняеми - Е.А.М. – 22 годишен, Б.А.Т. – 19 годишен, П.А.Т. – 17 годишен и И.В.А. – 17 годишен, всички от град Кнежа.

На обвиняемия Е.А.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.02.2018 г. в село Е., обл.П. отвлякъл Н.К.А. непълнолетна на 17 г..- престъпление по чл.142, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК.

На същия обвиняем, както и на останалите трима - Б.А.Т., И.В.А. и П.А.Т. е повдигнато обвинение, за това, че на 24.02.2018 г. в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършилата осемнадесет години Н.К.А., без нейно съгласие като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено от повече от две лица, и е последвал опит за самоубийство.

Съдебното заседание е насрочено като разпоредително такова, в което се взело решение по искане на страните, делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие - с разпит на един свидетел, пострадалата и вещите лица изготвили заключенията по назначените експертизи. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 20.01.2020 година - при закрити врати, съобщиха от пресцентъра на съда.