Йордан Йовчев открива новата площадка за стрийт фитнес в парк "10 декември"

Всички плевенчани са поканени на 25 септември от 11:00 ч,

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев отново посети Плевен. На 25 септември от 11:00 ч в парк "Десети декември" той ще открие официално новата площадка за стрийт фитнес, съобщи общинският съветник Йордан Грижов, който положи много усилия, за да бъде съоръжението факт.

Припомняме, че в свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България", информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Той посочи също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт.

От своя страна Община Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет като част от Бюджет 2019 на Община Плевен.