Toп фотограф и красива шампионка подкрепиха мисията на книгата "Останете живи" (Снимки)

Лекоатлетката Радостина Стоянова и Verus Photography ни напомнят, че животът е по-ценен от високата скорост

Радостина Стоянова е неколкократна шампионка на България в бягането на 60, 100 и 200 метра и бронзова медалистка от Балканско първенство. Пред обектива на популярния фотограф "Verus Photography" спринтьорката реализира фотосесия, с която подкрепя мисията на книгата "Останете живи" с автор Георги Стоянов, насочена срещу войната по пътищата в България. Красавицата също ни напомня, че животът е по-ценен от високата скорост.

Талантливата българска лекоатлетка е преживяла една много тежка катастрофа, когато била още на 7-годишна възраст. Признава, че инцидентът е оставил трайна следа в нейното съзнание. Случилото се й показало колко важно е да се шофира безопасно и я е направило изключително внимателен водач.

Красива шампионка подкрепи мисията на книгата "Останете живи" (СНИМКИ)

"С включването ми в каузата искам да мотивирам хората да внимават, когато излизат на пътя, за да не им се налага да изпитват никога това, което аз преживях", споделя Радостина Стоянова. 

"Това не може да продължава - всеки ден пострадали и загинали в кастастрофи, а превишената и несъобразена скорост продължават да са сред основните причини за инцидентите. Нашият призив е ясен: Карайте разумно", заявяват Радостина Стоянова и Verus photography с убеждението, че животът е по-ценен от удоволствието от високата скорост. "Останете живи" е книга, чиито истории преследват безмилостно нашето ежедневие. Тя ни напомня, че трябва всячески да се стараем да опазим себе си и околните на пътя. Напомня ни колко сме крехки, както и че трагедиите се случват за секунди", допълват те.

Близо 1200 са вече последователите на книгата "Останете живи" в социалната мрежа. До този момент изданието бе представено в Плевен, Стара Загора, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Царево, Приморско и вече е част от библиотеките на десетки училища в тези градове. Само в рамките на два месеца авторът Георги Стоянов проведе срещи със стотици ученици, тъй като целта на книгата е повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението. Кампанията ще продължи и наесeн.

Книгата "Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.