Единадесетокласници от ПГЕХТ "Проф. Асен Златаров" - Плевен се запознаха с книгата "Останете живи"

Георги Стоянов представи изданието, посветено на каузата да се спре войната по пътищата, в поредното плевенско училище

59 са жертвите на войната по пътищата само от началото на юни, а превишената и несъобразена скорост продължават да са сред основните причини за инцидентите. С тези думи започна Георги Стоянов срещата с единадесетокласниците от Професионална гимназия по електроника и химични технологии "Проф. Асен Златаров" в Плевен, пред които представи книгата си "Останете живи".

"Трудно ще отучим утвърдените шофьори от навиците им, но наистина смятам, че вие, младите, можете да изградите навреме инстинкт за самосъхранение, ако прочетете историите, включени в книгата - те са на участници в инциденти, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени по пътищата на страната ни", посочи авторът пред учениците.

На представянето на книгата присъства и Йордан Грижов, общински съветник и зам.-председател на Постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм” на Общински съвет – Плевен.

Наред с истинските истории, които са събрани в "Останете живи", Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали. Чрез книгата той се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението.

До този момент изданието бе представено във Варна, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Царево, Приморско и вече е част от библиотеките на десетки училища в тези градове.

Всичко за книгата и кампанията по представянето й може да следите на фейсбук страницата Останете живи.