МУ-Плевен ще е домакин на Третия Национален Студентски Фестивал на медицинските университети

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен

В годината на 45-годишния юбилей на Медицински университет град Плевен ще се превърне в международна сцена на студентското художествено творчество – на 10 и 11 май 2019 г. висшето училище ще бъде домакин на Третия Национален Студентски Фестивал на медицинските университети. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен г-н Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

Националният студентски форум ще привлече в град Плевен над 150 представители на академичната и студентската общности от медицинските висши училища в цялата страна – МУ-София, МУ-Варна, МУ-Пловдив и Медицински факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

Студентският художествен форум, чийто домакин и организатор е Медицински университет – Плевен, ще се проведе в периода 10-11 май 2019 г. под мотото „Духовност и творчество“. Събитието съвпада с честванията на Празника на Плевен и е включено в празничната програма на града. Студентският фестивал ще стартира с празнично шествие и представяне на участниците на площад „Възраждане“. Специална изненада за гостите на МУ-Плевен и града ще бъде уникално светлинно шоу на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ 1907 на 10 май по повод на 45-тата годишнина на висшето училище и Фестивала.