Георги Стоянов представи книгата "Останете живи" пред абитуриентите от ДФСГ "Интелект"

Мисията на книгата, насочена срещу войната по пътищата в България, продължава и в други плевенски училища

Журналистът Георги Стоянов, автор и издател на книгата "Останете живи", която е насочена срещу войната по пътищата в България, се срещна с абитуриентите от Държавна финансово-стопанска гимназия "Интелект" - Плевен. Пред тях той разказа какво го е провокирало да създаде такава книга - ежедневните катастрофи, в които доста често загиват и млади хора, като причините за инцидентите зависят изцяло от човешкия фактор. 

Стоянов обърна внимание на зрелостниците, че трябва да се замислят за своето поведение, когато сядат зад волана и да не поемат излишни рискове на пътя. "Истината е, че всеки един от нас може да даде своя принос за безопасността по пътищата - необходими са повечко отговорност и самодисциплина", сподели Георги Стоянов, който не пропусна да благодари за гостопримеството на директора на гимназията Емил Райков.

Мисията на книгата "Останете живи" продължава и в други плевенски училища.

Книгата "Останете живи" среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва и пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Повече за книгата авторът разказа в предаването "Преди обед" по bTV - видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата "Останете живи"