Книгата "Останете живи" с премиерно представяне в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Авторът Георги Стоянов представя четивото в родното си училище

На 19 април, петък, книгата "Останете живи" ще има своя премиера в Плевен. Журналистът Георги Стоянов, автор и издател на проекта, който е насочен срещу войната по пътищата в България, ще се срещне с ученици от СУ "Иван Вазов", пред които ще сподели какво го е провокирало да създаде такава книга.

По време на срещата ще се четат откъси от четивото и ще бъдат показвани снимки от пътни инциденти, които авторът е събирал покрай работата си през последните години. В представянето ще участва и специален гост, който ще разкаже от първо лице за преживяна катастрофа и ще отправи своето послание към учениците.

Основната мотивация и водеща цел на Георги Стоянов е "Останете живи" да достигне до подрастващите и да бъде представена във възможно най-много училища в страната. Той вярва, че проблемът, представен по достъпен начин и на разбираем език, ще накара много момчета и момичета, които са на прага на своята зрелост и им предстои да седнат за волана, да осъзнаят навреме колко важно е да бъдат отговорни и разумни, за да не загинат и да не се превърнат в убийци.

Книгата среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва и пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Изборът на СУ "Иван Вазов" като място за премиерно представяне на "Останете живи" не е случаен. Георги Стоянов е бивш възпитаник на най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област.

Повече за книгата авторът разказа в предаването "Преди обед" по bTV - видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата "Останете живи"