Асен Великов и Бъгс Бъни идват в Плевен на 2 декември (Видео)

Плевенчанинът е сред лицата на кампанията "Мисия спорт на любимите герои"

Както вече писахме, баскетболистът Асен Великов е сред лицата на кампанията "Мисия спорт на любимите герои", чиято основна цел е да накара децата да се влюбят в спорта. Зад каузата застават редица успели лица от различни спортове, както и любими анимационни герои. Инициативата е насочена към малчуганите от 1 до 4 клас.

"Мисия спорт на любимите герои" се организира от златното момиче Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова от асоциация "Докосни дъгата". Стартът е на 24 ноември в Пазарджик и на 2 декември в зала "Спартак" в Плевен.

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации, a сред известните спортисти, които ще дадат пример на децата, са Владо Николов, сестри Стоеви, Елица Янкова, Денислав Коджабашев, Християна Тодорова, Тервел Пулев и др.

В залата всеки спорт ще има свое кътче и съответните представители. Всяка група деца ще има възможност да се запознае с всеки един от спортовете, като ще помагат и анимационните герои. 

Асен Великов, син на известния треньор Дарин Великов, ще пристигне на 2 декември в родния Плевен в компанията на Бъгс Бъни. Това става ясно от специално видео, в което баскетболистът взима участие.