Екоинициатива "Стара хартия за нова книга" гостува в Плевен

Всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи нова книжка по избор

Благотворителната кампания "Стара хартия за нова книга" дебютира в Плевен. Събитието ще се състои днес между 10,00 и 14,00 часа на пл. "Възраждане" пред сградата на Общината. Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи нова книжка по избор. А всички, които донесат допълнителни 5 кг, ще бъдат възнаградени с новото издание "Грийн тийн", публикувано специално за благотворителната кауза. Организатори на събитието са „ЕКОПАК България“, Книжен център "Гринуич" и Община Плевен.

Традиционно кампанията има литературен символ, вдъхновен от популярно детско заглавие. Тази година малчуганите ще влязат "дрешника" на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата "Хрониките на Нарния" на Клайв С. Луис са осигурени за празника от издателство "Труд“, основен партньор на инициативата. А дори повече награди малките екоактивист могат да спечелят в специална викторина, която ще провери колко знаят за опазването на природата и разделното събиране на отпадъците.

Всички участници в събитието ще се насладят на спектакъла "Цирк" от „Театъра на приказките – София“. Постановката е носител на награда, връчвана от посланика на Холандия в България, и е представяна пред международно жури на престижни фестивали за куклено изкуство в Италия, Швейцария, Холандия, Португалия, Франция, Испания и др.

В празничната програма ще се включат хорова формация "Звъника", вокална група "Арлекино", детски фолклорен танцов ансамбъл "Нашенчета", клуб по спортни танци "Дъга", модерен балет "Венда".