"Стара хартия за нова книга" в Плевен в понеделник

Събитието ще се състои между 10,00 и 14,00 часа на пл. „Възраждане“

Благотворителната кампания "Стара хартия за нова книга" дебютира в Плевен. Събитието ще се състои на 24 септември между 10,00 и 14,00 часа на пл. "Възраждане" пред сградата на Общината. Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи нова книжка по избор. А всички, които донесат допълнителни 5 кг, ще бъдат възнаградени с новото издание "Грийн тийн", публикувано специално за благотворителната кауза. Организатори на събитието са „ЕКОПАК България“, Книжен център "Гринуич" и Община Плевен.

Традиционно кампанията има литературен символ, вдъхновен от популярно детско заглавие. Тази година малчуганите ще влязат "дрешника" на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата "Хрониките на Нарния" на Клайв С. Луис са осигурени за празника от издателство "Труд“, основен партньор на инициативата. А дори повече награди малките екоактивист могат да спечелят в специална викторина, която ще провери колко знаят за опазването на природата и разделното събиране на отпадъците.

Всички участници в събитието ще се насладят на спектакъла "Цирк" от „Театъра на приказките – София“. Постановката е носител на награда, връчвана от посланика на Холандия в България, и е представяна пред международно жури на престижни фестивали за куклено изкуство в Италия, Швейцария, Холандия, Португалия, Франция, Испания и др.

В празничната програма ще се включат хорова формация "Звъника", вокална група "Арлекино", детски фолклорен танцов ансамбъл "Нашенчета", клуб по спортни танци "Дъга", модерен балет "Венда".

След Плевен последната спирка на кампанията ще бъде в Пловдив на 29 септември.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!