Йоана Константинова стартира с победа на международния турнир до 12 г. в Сливен

Той е от трета категория на Тенис Европа и е част от календара на националните ни отбори по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант"

С 18 български победи (11 на сингъл и 7 на двойки) започнаха надпреварите в основните схеми на международния турнир до 12 г. в Сливен. Той е от трета категория на Тенис Европа и е част от календара на националните ни отбори по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД.

С две победи се поздравиха днес Георги Георгиев (ТК „Свиленград") и Павел Маринов (ТК „Супер спорт", Варна). Двамата спечелиха мача си на двойки срещу молдовски тандем с 6:1, 6:2, след като преди това бяха победили и на сингъл. Георгиев не даде нито гейм на рускана Данийл Белинский – 6:0, 6:0, а Маринов се справи с 6:4, 6:2 с Рузгар Юнтен от Турция.

Борбата на сингъл продължават и Йоана Константинова (ТК „Плевен 90"), Александра Габровска (ТК „15:40", София), Елизара Янева (ТК „Академик 83", Пловдив), Анас Маздрашки (ТК „Егалите", Несебър) и Александър Василев (ТК „15:40", София) – все деца от проекта „3Т", както и Десислава Меразчиева (ТК „Роза", Казанлък), Биляна Милчева (ТК „Левски", София), Ангел Владов (TK "Супер Спорт", Варна) и Робен Гавани (ТК „Сливенград").

Днес първите си мачове от турнира ще изиграят още 9 наши момчета и 8 момичета.