Премиера на "Зън-зън злосторниците" в плевенския театър на 15 януари

Това е втора реализация на текста на Керил Чърчил в света след премиерата в Royal Coart Theatre, Лондон

На 15, 18 и 25 януари ще се състоят първите представления на новия спектакъл на ДКТ "Иван Радоев" - Плевен "Зън-зън злосторниците". Концепцията и реализацията са дело на Младен Алексиев по пиесата на Керил Чърчил Ding Dong the Wicked. 

В ролите зрителите ще видят Анелия Стойнова, Антъни Пенев, Асен Данков, Георги Енчев, Диана Ханджиева/Бориса Сарафова, Икеолуапо Адейери/Рейчъл Асибей, Нина Илиева-Петкова. Сценография и костюми - Константин Вълков, авторска музика - Калин Николов.

Премиерата е на 15 януари от 19.00 часа.

Това е втора реализация на текста на Керил Чърчил в света след премиерата в Royal Coart Theatre, Лондон, Обединеното кралство през 2012 г. "Интерактивен, съвременен спектакъл на границата между театър и кино: посредством предварително заснети видео епизоди, действието в "Зън зън злосторниците" се развива не само на сцената пред зрителите – град Плевен е
превърнат в игрова площадка за актьорите и техните персонажи. Две различни семейства в две различни държави изпращат две различни момчета на война. Какво стои зад тази история? Предстои да разберем...", се посочва в представянето на пиесата.

"Докато първата сценична реализация на Ding Dong the Wicked в Лондон извежда единствено специфичната игра на пиесата с езика и трае едва 25 минути, ние използваме текста като основа за създаването на една хибридна сценична форма като в серия артистични намеси въвличаме целия град. Защото това са въпроси валидни за всеки град: Родина какво е? Струва ли си за страната си да се умре? Трябва ли отечеството да се защитава? Моя крепост ли е моят дом? Могло ли би да бъде мирно време? Защо тогава то мирно никак не е?", казва режисьорът Младен Алексиев.