Красивата внучка на великия Тодор Колев ще играе в плевенския театър

Теодора Кулева ще дебютира през септември

Внучката на Тодор Колев – Теодора Кулева, е назначена на щат в Драматично-кукления театър в Плевен, където ще играе блесне с роля през есента, пише вестник "Телеграф".

Младата актриса, която наскоро се дипломира в класа на Ивайло Христов в НАТФИЗ, ще направи професионалния си дебют през септември. Тя вече усилено репетира спектакъла "Островът на робите" по Пиер дьо Мариво. Теодора се похвали със снимки от работния процес, които публикува в социалните мрежи.

Теодора е многостранен талант. В биографията си има изяви като певица, свири на пиано. В спортно отношение е добре с акробатиката, художествената гимнастика и ездата. Танцува балет и народни хора, говори английски и има основни познания по иврит.

Режисьор на "Островът на робите" е Васил Василев. Той ще поставя пиесата в екип със сценографа Константин Вълков. Освен Кулева, дебют ще направят още две нови актриси: Мария Йорданова, и Йоана Кирчева. В актьорския състав са още утвърдените артисти Адриан Филипов и Сергей Константинов, както и вече познатата на плевенчани от "Балада за Георг Хених" и "Вишнева градина" талантлива млада актриса Бориса Сарафова, информират от театъра.