Разследван плевенски прокурор ходи с патерици само в съда (Видео)

Къде е истината – в медицинските документи за спукана става, представени от Захариев или във видимото с просто око?

Има ли измами сред десетките болести на родните арестанти и подсъдими? Прилагат ли се различни хитрини, за да се бавят и отлагат дела, да се облекчават наказания, да се осигурява алиби?

Нова телевизия проследи поведението на един обвиняем под домашен арест – плевенския прокурор Димитър Захариев, задържан, след като в ефира на медията бяха излъчени кадри с обвинените за рекет, Камен Куката и Иво Бокса.

Тримата заедно обикаляли фирми да налагат силова охрана, потвърди обвинението. През юни прокурор Захариев излезе под домашен арест с документи, че е болен от много неща - порок на клапа на сърцето, подагра, асептична некроза на лявата бедрена става, клаустрофобия и страхова невроза след задържането.

На 27 юли той се яви в специализирания съд с патерици и обясни, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи.

На кадри от камера пред дома на Захариев се вижда, че патерици той не ползва нито веднъж за повече от месец преди да отпътува към съда.

От края на юни, когато твърди, че спукал ставата, до сутринта на деня преди делото, той не спира да влиза и излиза на два крака. Патерица вади едва на 26 юли малко след като изпраща гостенка. Вади я втори път на същата вечер, когато слиза от колата свободно, отваря задната врата, оглежда се и започва да куца.

На 27-и юли той се явява на делото с двете патерици. На прибиране в Плевен обаче Захариев енергично излиза и подрежда кофите за боклук пред вкъщи. Седмици наред след това той продължава да е подвижен на два крака. 

Къде е истината – в медицинските документи за спукана става, представени от Захариев или във видимото с просто око? Защо домашния арестант почти всеки ден свободно излиза от вкъщи? Защо го посещава депутат? Тези и още куп въпроси и отговори – гледайте в цялото разследване тази неделя, точно след централната емисия на Новините на NOVA.