Свързан ли е плевенски прокурор с групата за рекет? (Видео)

Разследване на Нова телевизия

Замесен ли е магистрат с банда, обвинена за рекет, палежи, отвличания и охрана по принуда? Наскоро спецпрокуратурата съобщи за операция в Плевен по задържането на Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и още няколко звезди от подземния свят заради мутренски безчинства в стил 90-те, информира NOVA.

Връщаме се назад във времето. Пролетта на 2016. Покрайнините на Плевен. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Човекът с червения суичър е Камен Балбузанов - Куката, мъжът с якето без ръкави е Иво Бокса. А човекът със синята дреха е прокурорът от плевенската окръжна прокуратура Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Дават ни ги зрители, пожелали анонимност. Сигнализират, че повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. На такъв оглед с цел охрана Куката, Бокса и Захариев са дошли и тук – на тези кадри, пише в анонимния сигнал до NOVA.

Освен кадрите от охранителните камери екипът на Нова събра още факти и следи за връзка между плевенския прокурор, групата около Куката и налагане на рекет с принудителна охрана в града – престъпление, за което спецпрокурорите и антимафиотите твърдят, че имат доказателства и десетки свидетели.

Кой е този прокурор и каква е неговата роля в тази престъпна група? Още факти, връзки, контакти, любопитни срещи  и криминални схеми около магистратите у нас гледайте тази неделя след централната емисия новини на Нова тв.