Владислав Николов и Ралица Добрева присъстваха на отбелязването на 180 години от рождението на Апостола в Левски

Отбелязаха и 72 години от обявяването на Левски за град

Народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева присъстваха на тържественото отбелязване на 180 години от рождението на Апостола и 72 години от обявяването на Левски за град. Събитието уважиха още председателят на ОбС Левски от ГЕРБ Дочко Дочев, кметът на Никопол от ГЕРБ д-р Валерий Желязков и др.

Народните представител от ГЕРБ връчиха на кмета Любка Александрова поздравителни адреси по повод двете годишнини.

"Левски -  име равно на Свободата, събрало в себе си надеждите на цял един народ и предаността на поколения българи. Очите на Апостола горят. Думите му палят сърцата. Делата му  дават сили на борбения човешки дух. Дори днес…! Приел Освобождението за своя предопределеност той стори чутовен подвиг върна вярата, възкреси спомена, начерта бъдеще за свободна, горда и равноправна на останалите държави България.”, се казва в поздравителния адрес от народния представител от ГЕРБ Владислав Николов.

"На 18 юли 1837 година България ражда своя Спасител. Безстрашен и прям, дързък и честен, деен и предприемчив, Левски издига Отечеството и неговата Свобода над собствената си съдба, над несгодите и времето. Вече 180 години Апостолът държи отворен портала към безкрая и примерът му, недостижим и светъл, стопля с изгарящия си героичен плам сърцето на всеки от нас. Душа, харизана на свободата. Живот, обречен на България. Съдба, прекрачваща условностите на времето и пространството. Левски е тук, във всеки от нас, за да напомня  "Всичко се състои, според нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите задружни сили.”, казва в поздравителния си адрес народният представител от ГЕРБ Ралица Добрева.

След официалната церемония гостите се отправиха към паметника на Левски, където поднесоха венци и цветя в знак на признателност към подвига и личността на Апостола.