Владислав Николов и Ралица Добрева помагат на Левски с цигли за пострадалите къщи

Поразени от градушката са и току що санираните по Националната програма за енергийна ефективност жилищни сгради

Със съдействието на народния представител Владислав Николов ще бъдат осигурени цигли за пострадалите от градушката къщи в Левски. Днес той и депутатът Ралица Добрева се срещнаха с кмета на Община Левски Любка Александрова и председателя на общинския съвет Дочко Дочев, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Двете най-пострадали общини на територията на Област Плевен са Левски и Долна Митрополия и в последните три дни заедно с госпожа Добрева обиколихме най-засегнатите населени места”, каза народният представител Владислав Николов. "В момент като този, когато от природните стихии имаше толкова много засегнати градове и село в страната, е изключително важна подкрепата и на нас, народните представители, затова сме тук, за да помогнем”, категорични бяха Добрева и Николов.

Тежки поражения от градушката има по покривите на техникума и средното училище в Левски. В Обнова изнесени от пороя са двете успоредни на реката улици. Повече от 700 къщи са с изпочупени покривни конструкции. Автомобилите са с изпочупени стъкла. Поразени от градушката са и току що санираните по Националната програма за енергийна ефективност жилищни сгради.

По време на разговорите бе дискутирано колко важно е да се направи и отводняване в Обнова. Повдигнат бе и въпросът за нуждата от изграждане на площадка за борбаа с градушките, така че няколкото общини на територията на Област Плевен да бъдат обезпечени с такава защита.