Помнете Вероника!

“Запомни ме!” - близките на убитата Вероника събраха в книга нейни стихове

Близки и приятели на убитата от рецидивиста Илиян Здравков красива студентка от Никопол Вероника Здравкова почитат паметта й със стихосбирка – албум. Книжката излиза в ограничен тираж, а представяно и е на 28 юни от 18 ч. в Народната библиотека "Св.св. Кирил и Методий” в София.

Представянето на първата и последна книга на чаровното момиче, което изгуби живота си преди повече от две години, се организира от Клуб "Писмена" и близките на Вероника.

Един прекършен живот… И едно красиво и талантливо момиче завинаги на 23!

"Заглавието на книгата ме подтиква да кажа: "Няма да те забравим, Вероника!" и ми се иска да промълвя: "Спи спокойно, дете! Дано си в друг, по-добър свят, какъвто заслужаваш напълно!" – затрогващите думи са на редактора на книгата Петър Величков. И към нас той се обръща в предговора към стихосбирката-албум: "Не гледайте грапавините или римуванията…Когато затворите последната страница, вие ще усетите чистотата на един извор, от който сте отпили глътка вода.
Помнете Вероника!"

Посмъртно излязлата стихосбирка - албум на Вероника Здравкова, озаглавена "Запомни ме!", може да бъде поръчана чрез заявка на имейл: [email protected]