Родителите на Вероника: Нека убиецът да почувства това, което е почувствала дъщеря ни

Бащата на убитата Вероника получи подарък, изпратен от нея дни преди смъртта й

С потресаваща гледка са се сблъскали родителите на убитата във Велико Търново студентка Вероника, когато отишли в квартирата й, за да я търсят. Те се натъкнали на подготвена за пътуване раница. Вероника щяла да се прибира в Никопол по повод рождения ден на баща си.

След смъртта й в дома им пристига колет, в който има подарък за таткото - обвит в двойна опаковка. Той идва по куриер, изпратен сякаш от отвъдното, точно когато двамата дават интервю за Нова тв.

В деня преди празника на таткото Трайчо Трайков родителите започнали да звънят на телефона на Вероника, но тя не вдигнала. Притеснили се, накрая решили да тръгнат за Велико Търново. Обходили жилището й в 3 часа през нощта, то било празно. После се свързали с шефовете в работата, те само казали, че си е тръгнала вчера. "Казвах й много пъти да не минава по този път, но тя си ходеше от там", каза баща й. Той признава, че първо си помислил, че щерка му е отвлечена за търговия, но до последно все се надявали. Дори отишли на врачка, но тя не успяла да им помогне, пише "24 часа".

"Не може да ни успокои това, че има задържан. Докато не ми покаже как и защо го е направил, не мога да повярвам. Искам да знам къде е точно мястото, където го е направил. Би трябвало да има кръв там, а то няма", твърди родителят.

"Взехме я от моргата, цяла нощ си я гледахме, не мислихме за нищо друго, а само за това как да я облечем и погребем. Гледахме да си изпратим детето както трябва. С какъв мерак изготвихме жилището й, където да следва, а после трябваше да й подготвяме друг дом, който е в земята", тъжен е бащата.

На въпроса дали искат да се върне смъртното наказание, той отвърна. "Разбира се, нека почувства това, каквото тя е почувствала. Нека родителите му чувстват това, което ние чувстваме. Ние изнемогваме, а те си живеят в решетката", казва Трайчо. Припомняме, че за убийството на младата жена е обвинен рецидивистът Илиян Здравков.