Слави Трифонов с подарък от д-р Елиза Георгиева

Учредителят и управител на фондация "Иван Рилски" - Плевен гостува в "Шоуто на Слави"

Д-р Елиза Георгиева гостува в "Шоуто на Слави". Учредителят и управител на фондация "Иван Рилски" - Плевен все още бе в емоция от наградите, които бяха връчени за пореден път и отново показаха доброто и благотворителността.

"Фондацията вече 5 години работи и оказва реална помощ. Ние даряваме силиконови импланти на жени с карцином на гърдата и съм много горда да кажа, че сме финансирали осем реконструктивни операции на такива жени. Защото когато една жена има рак на гърдата, тази гърда трябва да махне. А това е символ на женствеността. Една жена как ще се чувства? Понеже съм лекар образна диагностика дълги години съм диагностицирала, след това сме ги оперирали в болницата.. Виждах тези жени, виждах въпроси в очите им... Един ден си казах: "Хубаво, диагностицирахме ги, оперирахме ги, но нека да им върнем самочувствието и симетрията на женското тяло. И така вече 5 години", разказа д-р Георгиева за дейноста на фондацията.

Тя допълни, че второто направление на фондацията е денталната медицина и чрез нея са върнати 960 усмивки на хора по плевенските села. Даряват се зъбни протези. Преди 5 години е създаден първия мобилен зъболекарски кабинет, с който обикалят плевенските села. "Надявам се нашият пример да стане заразен и във всяка област да се появи по един такъв мобилен зъболекарски кабинет", сподели още Д-р Георгиева.

"Аз съм изключително щастлива, че за 5 години с дейността си ние показваме, че фондация не е мръсна дума. Нашата помощ е реална", отбеляза д-р Георгиева.

Слави Трифонов подчерта, че всяко добро трябва да се поощрява и допл;ни, че иска да продължи да има връзка с фондацията, за да може с екипа му да я подкрепят и занапред. Той получи от д-р Георгиева нейна лична фотография от плевенски двор - лавандула и пеперуда, за да си я сложи в гримьорната.