Фондация "Св. Иван Рилски" връчи годишните си награди за принос към здравеопазването

Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен дариха ръчно украсени стъклени бутилки

Фондация "Св. Иван Рилски" връчи годишните си награди на личности и организации с високи постижения в здравеопазването, съобщава redmedia.bg.

Служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков връчи грамота на д-р Неделя Щонова за изключителния й принос за утвърждаване и издигане на престижа и доброто име на българския лекар. Д-р Стойчо Кацаров бе удостоен от фондацията със званието "Рицар  на правата в здравеопазването", а отличието бе връчено от заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев.

Лауреатите на третите годишни награди на фондация "Св. Иван Рилски" в отделните категории са:

„"Онкология" – д-р Росица Кръстева

"Онкохирургия" – д-р Румен Стоянов

"Дентална медицина" – д-р Георги Цалов

"Психология" – Орлин Баев

"Пациентска организация" – Асоциация „ХИПОФИЗА“

"Здравна журналистика" - Марина Малашева

"Благотворителност" – Ники Кънчев за кампания: “Благотворителен търг на ДАРИК РАДИО”

"Приятел на фондация Св. Иван Рилски"  – Люси Дяковска и Гергана Малкоданска

"Годишните награди на фондация "Св. Иван Рилски" са израз на признанието към всички участници в здравеопазването, които са приели работата си като мисия в полза на обществото. Работим за утвърждаване на доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, насърчавайки благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на пациентските организации, каза д-р Елиза Георгиева, учредител на фондацията.

По традиция всички наградени получиха пластики „Благотворение”, изработени специално за наградите на фондацията от скулптора и живописец Венцислав Василев.

По време на събитието се проведе благотворителен базар с безвъзмездно предоставени авторски предмети. Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен дариха ръчно украсени стъклени бутилки. Плевенската художничка Вяра Савова дари в подкрепа на каузата на фондацията свои авторски бижута. Галя Спасова - член на групата за подкрепа на жени с карцином на гърдата към фондацията се включи в благотворителната инициатива с гривни от естествени камъни. Авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева под наслов „Уловена красота“ също станаха част от благотворителния базар.

Музикални поздрави към гостите на събитието отправиха Веско Ешкенази, Люси Дяковска, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и Живко Василев.

Лице на третото издание на събитието бе Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам.