Плевенчани с шанс да се включат в шестото издание на програма "Спортни таланти"

Oтново осигуряват средства, които спортистите да използват за участие в състезания, закупуване на екипировка, за подготовка или за възстановяване

Общонационалният конкурс по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол започна на 23.01.2017 г. Всеки индивидуален спортист на възраст до 25 години може да представи своя проект за финансиране до 5 000 лева до 28 февруари, когато приключва подаването на документите. Те са налични на интернет страницата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" – www.wcif-bg.org.

За шеста поредна година българският букмейкър осигурява средства, които спортистите да използват за участие в състезания, закупуване на екипировка, за подготовка или за възстановяване. Важно условие е самите те да обезпечат 20% от необходимата им сума, с което да съфинансират собственото си представяне през сезона.

В конкурса могат да участват състезатели в една от трите възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години. Традиционно Еврофутбол осигурява поне една квота за параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух. Списък с допустимите индивидуални спортове, които тази година са 72 на брой, можете да намерите на сайта.

Конкурсната част по програма "Спортни таланти" ще продължи до 28.02.2017 г. Следва оценяване на проектите от представители на Групата на съветниците. В края на март 2017 г. ще бъдат обявени и новите Спортни таланти на Еврофутбол. Българският букмейкър ще организира на сайта си анкета за определянето на "Спортен талант на публиката", чрез който ще бъде финансиран още един състезател.

127 спортисти и финансиране за над 650 000 лева – това е равносметката за петте години от съществуването и реализацията на програма "Спортни таланти".