Михаил Христов: Ще чакам до Токио 2020

Плевенчанинът няма да участва на Параолимпиадата в Рио, но не поради негова вина

"За всеки спортист Олимпийските игри са върха във всяка кариера, често след тях дори спират състезателна дейност. За мен това е стъпка нагоре. Ще чакам до Токио 2020. Пропуснах миналите игри в Лондон, сега и тези в Рио, може би пък късметът ми е в Токио", споделя Михаил Христов в интервю пред електронното издание interview.to.

Както вече стана ясно, плевенчанинът няма да участва на Параолимпиадата, но не поради негова вина. За България има определн брой квоти и те се разпределиха между състезателите, като се е гледало кой е с по-предно класиране. Квотите за България бяха само шест.

"Взех сребърен медал на Европейското първенство и смятах, че ще той ще е достатъчен за Игрите, но ето, че сега съм в активна почивка. Аз съм вложил всички усилия, но има независещи от мен обстоятелства. Но следващия път ще съм толкова добре подготвен, че никой няма да може да ме спре. В нашия спорт може да се състезаваш до 35-годишна възраст, така че мога да се явя и на по-следващата олимпиада", споделя 25-годишният Христов.