Изнудват млади момичета от Плевен с голи снимки

Прилъгват девойките в социалните мрежи с обещания за 10 000 лева на ден, в схемата са намесили и името на Жени Калканджиева

Престъпна група е пробвала да открадне самоличността на Евгения Калканджиева и от нейно име се опитва да примамва жертви, които да се снимат в порно видеа. Търсените момичета са предимно от Фейсбук, а "обещанието" е за големи договори във "Визаж". Карат ги да се снимат, след което идва ред и на изнудването.

Ето какво разказа Евгения Калканджиева в ефира на Нова телевизия:

"При нас постъпват постоянно сигнали от 2014-а насам. Измамници пускат обяви, че набират момичета за работа, хонорарът на ден е между 2 и 10 хиляди лева на ден. Намират жертвите си по Фейсбук. Представят се от името на агенция "Визаж" и разговорът минава в скайп. По скайп се явява жена, която се представя като Емилия Петрова и казва, че е моя дясна ръка и асистентка. Карат децата да се снимат по бански, а след това да останат само по токчета, защото им било "много важно". Повечето от момичетата се срамуват да кажат на своите родители, но някои казват. Подала съм сигнали до прокуратурата", разказа Калканджиева.

"Децата са записвани, после започват да ги изнудват, че ще публикуват снимките им, че ще ги разпространят в училище. Знам за над 20 случая – от Плевен, София и най-вече Пловдив. И като имаме предвид, че това са случаите, в които децата са споделени с родителите. А има много други, които не са споделили", каза още Жени Калканджиева, която е убедена, че измамниците са българи.

"Първо ги снимат голи, след което, с извинение, започват да карат децата да се самозадоволяват пред екрана на компютъра. Те се впечатляват явно от името на агенцията и мислят, че ще станат големи звезди. Предполагам, че тези кадри измамниците ги ползват за да ги пускат по порнографски сайтове. После ги принуждават да се снимат все повече и повече, и ги заплшват, че ще пуснат голите кадри на техни близки приятели и съученици, ако не продължат", допълни Калканджиева.