С множество прояви Плевен отбелязва 10 декември

Събития в рамките на 4 дни са планирани от общината

Вече е ясна програмата, с която Плевен ще отбележи 139 години от Освобождението си. Проявите ще преминат под надслов "Плевен, 10 декември – България помни".

Мероприятията ще стартират с "Празник на възрожденската и патриотичната песен", който ще се състои в зала "Катя Попова" на 7 декември от 17.00 ч.

На следващия ден в залата ще бъде прожектиран документалния филм "Памет". Той е съвместна продукция на Военноисторически музеи и Телевизия "Плевен спринт".

На 9 декември е предвидена постерна изложба от 11.00 ч. в Панорама "Плевенска епопея 1877 г.". Експозицията е на тема "140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев".

Постерна изложба ще има и на 10 декември. "Непознатият Плевен" ще може да бъде видян на оградата на къща музей "Цар Освободител Александър ІІ" от 9.00 ч.

Тържественият ритуал по случай 10 декември по традиция ще е на пл. "Възраждане". В 12.30 ч. същия ден в ДКТ "Иван Радоев" ще се състои и празничен концерт-спектакъл "Плевен, 10 декември – България помни". В него участие ще вземат актьори от театъра, Общински хор "Гена Димитрова", Общински духов оркестър, Фолклорен ансамбъл "Мизия", хор "Звъника", вокална формация "Арлекин".