С празнично шествие и тържествена промоция МУ-Плевен изпраща Випуск 2016 млади лекари на 2 декември

Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Йордан Христов от Плевен

На 2 декември, петък, ръководството на Медицински университет - Плевен, всички преподаватели, служители и близки, заедно с дипломантите от 37-ия випуск на Факултет "Медицина", ще вземат участие в Празнично шествие и Тържествената промоция на младите лекари.

Празникът ще започне в 10:00 часа в ректората на висшето училище с ритуал по предаване символите на Университета, след което ще продължи с празнично шествие до площад "Възраждане".

В 10:30 часа ще бъде поднесен венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец", а oт 11:00 часа в зала "Магнум" ще се проведе Тържествената промоция на младите лекари. В 12.30 часа е предвиден коктейл за дипломанти, преподаватели и гости.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Македония, Молдова и Украйна придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2016 млади лекари е Много добър 5.20, с висок брой отличници – 22, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература, стетоскопи и луксозни дипломи. Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Йордан Христов от град Плевен. Той ще поздрави своите колеги и ще отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости, сред които и на Председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев.

От същия випуск през м. март 2017 г. ще се дипломират и 19 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Индия, Великобритания, Гърция, Япония и Израел.