Спартак ще търси ценни три точки срещу Литекс

Двубоят е от 15:30 часа на стадион "Плевен"

Днес Спартак (Плевен) е домакин Литекс II (Ловеч) в среща от 20-ия кръг на футболното първенство на Б група. Двубоят е от 15:30 часа на стадион "Плевен".

Добрата новина за плевенския тим е завръщането на капитана Иво Иванов. 30-годишният полузащитник ще направи пореден дебют за родния си клуб. До момента той се възстановяваше след пукната костица на ръката по време на турнира „Поморие Къп 2016“. Илиян Гаров също преодоля здравословните проблеми и ще е на разположение на спортно-техническия щаб за предстоящият мач. В групата за срещата е включен и 18-годишният Теодор Коларов.

Двубоят пропуска младият нападател Преслав Антонов, който е наказан заради натрупани жълти картони, а Дисциплинарната комисия към БФС му наложи глоба от 375 лева. Привлеченият от немския „Притзвалкер FHV 03“ Марио Димитров също остава извън състава – все още не е пристигнала „жълтата“ му карта от Германия за да бъде картотекиран.

Петър Костадинов от Добрич ще ръководи мача днес. Негови асистенти ще са Михаил Кръстев и Димитър Герчев. За четвърти рефер е определен Павел Тихомиров. Съдийски наблюдател ще е Йосиф Ронков.

Припомняме, че през есента ловчанлии се наложиха с 4:1 над спартаклии, а сега двата тима излизат в пряка битка за откъсване от зоната на изпадащите. Съставите на Роберт Петров и Любо Пенев са с по 20 точки и делят 11-ото място в подреждането.