Макар и в "Б" група, съперникът на Спартак е с 15 национали

Спорт

10-03-2016, 16:00

Снимка:

pfclitex.com, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Литекс ще даде на България общо 15 национални състезатели в различните гарнитури

Заточеният от БФС в "Б" група Литекс, който в събота гостува на плевенския Спартак, ще даде на България общо 15 национални състезатели в различните гарнитури.

За проверките на „А“ отбора срещу Португалия и Македония са поканени Антон Недялков и Кристиян Малинов. За квалификациите на младежите срещу Уелс и Люксембург оранжевите ще помогнат на „трикольорите“ с Пламен Гълъбов, Никола Колев, Кирил Десподов и Георги Минчев. Юношите до 19г, на които предстои Елитен квалификационен кръг, ще се подсилят със Стойчо Атанасов, Галин Минков, Ангел Лясков, Виктор Мицаков, Александър Георгиев и Тонислав Йорданов, а тези до 17 години ще разчитат на Петър Петров, Иван Митрев и Николай Янков.

Не е за пренебрегване и фактът, че в представителния тим на страната са повикани и 5 бивши играчи на Литекс, които бяха изградени като футболисти именно в града на люляците.Става въпрос за Ивелин Попов, Николай Бодуров, Симеон Славчев, Васил Божиков и Страхил Попов, а контузия извади от строя и халфът Георги Миланов.

Срещата между Спартак и Литекс е в събота от 15.30 часа на стадион "Плевен".