Хитовият "Код: Лондон" с Иван Костадинов вече и в Плевен (Видео)

Каскадьорът и актьор от Плевен снима с Морган Фрийман, Арън Екхарт и Джерард Бътлър

Дългоочакваният "Код: Лондон" вече акостира и в плевенските кина. Както вече неведнъж писахме, във филма участва каскадьорът и актьор от Плевен Иван Костадинов. Мащабната холивудска продукция се явява продължение на "Код: Олимп". В лентата участват Джерард Бътлър, Арън Екхарт и Морган Фрийман.

Този път изявата на Иван е свързана предимно с каскадьорските сцени, включвайки се в сериозни екшън епизоди като бодигард на американския президент, изигран от Арън Екхарт.

"Снимките минаха много добре. Искам да ти кажа, че този екип наистина бяха много големи професионалисти. Откъм декори и организация почти не съм виждал такава работа", разказа преди време Иван пред Plevenutre.bg.

"Аз участвам като телохранител на американския президент. Има много екшън с много престрелки и взривове. Стана напечено по едно време. Имаше един голям взрив... Колата, която взривяват, трябваше от нормално положение да изхвърчи във въздуха и да падне върху друга кола. Малко по-близо застанахме до взрива и за малко да има цирк. Слава Богу, не се стигна до инцидент", спомня си за страшната случка плевенчанинът. "Джерард Бътлър е много голям професионалист, а и е помощник-режисьор в проекта. Останах с отлични впечатления от него", допълни Иван.

Сюжетът се завърта около смъртта на британския премиер, на чието погребението присъстват лидери от цял свят. Въпреки че е едно от най-охраняваните събития в историята, то става опит за ликвидиране на политическия елит и налагането на ужасяваща перспектива за бъдещето.

"Код: Лондон" залага на екшъна и колосални визуални ефекти, повечето от които са правени от специалистите на „Ню Бояна филмс”.