Банско задълбочи кризата в Спартак, плевенчани опасно близо до зоната на изпадащите

"Спартаклии" записаха осми мач без победа в "Б" група

Кризата в Спартак (Плевен) се задълбочава след като тимът загуби като домакин от състава на Банско с 1:3 в среща от 12 кръг на "Б" група. Това бе второ домакинско поражение за "спартаклии" и осми пореден мач без победа в първенството. Очакваше се, че сътресенията в клуба през изминалата седмица ще рефлектират положително върху играчите, но за съжаление те не успяха да се преборят с коравия тим на Александър Томаш.

Първото полувреме бе за гостите, пише football24.bg. Селекцията на Александър Томаш по-добре се нагоди към тежкият терен, владееше повече топката и вкара два пъти. В 10-ата минута Янислав Иванов изведе Атанас Чипилов сам срещу плевенският страж Димитър Пантев и нападателят не сгреши – 1:0.

Реакцията на домакините дойде четири минути по-късно, но капитанът Тихомир Тодоров стреля в аут. В 22-ата минута обаче Цветомир Тодоров ентрира и Стефан Христов изравни. Секунди преди края на първата част обаче гостите отново поведоха – след центриране Димитър Везалов бе  оставен спокойно да обработи топката и да реализира за 2:1.

След почивката играта бе равностойна – предимно борба, без положения пред вратите. Опитите на спартаковци да променят негативният развой се ограничиха само с един шут от фаул на Тихомир Тодоров, който вратарят Александър Стояьнов спаси. В 86-ата минута бърза контраатака на Банско завърши с втори гол на Чипилов за крайното 3:1.

Загубата приближи застрашително Спартак до зоната на изпадащите. В момента тимът се намира на 10-то място с 13 точки и е само на два пункта от 13-ия в подреждането Нефтохимик, който е и с мач по-малко.

На 2 ноември, понеделник, плевенчани ги очаква тежко гостуване в Мездра на местния Локомотив. Двубоят от 13 кръг е с начален час 14.30.