Весeлин Плачков: Отказах политическо предложение, това щеше да бъде гавра с Левски

Актьорът започва снимки на нов филм, отново е с главна роля

"Имах политическо предложение за предстоящите избори, но това щеше да бъде гавра - не само с Дякона, а с хората и с мен самия. Не им обръщам внимание", разкри Веселин Плачков по време на гостуването си в предаването "На кафе". Той призна, че шумът около изявата му във филма за Левски е довел до голям интерес към личността му от страна на политическата класа. Припомняме, че преди година актьорът бе част от листата на БСП в Плевен за предсрочните парламентарни избори. Той бе поставен на 11-то място в нея.

Веселин Плачков разкри в ефира на Нова телевизия, че със семейството си се местят в столицата.

"Жена ми започва работа в София, малката започва да учи. В Плевен трудно се намира работа. Родният град няма да си го оставя никога. Ще работя в плевенския театър, но ще пътувам до София. Разстоянието Плевен - София за мен е като разстоянието "Дружба" - "Сторгозия"", пошегува се Плачков.

"Започвам да снимам нов филм, отново с главна роля. Българска продукция е, снимаме в Южна България. Темата отново е за българите. Ще представя човек, но не исторически герой. Посланията са много силни. С много добър екип работим.", допълни актьорът, който изигра Васил Левски в едноименния филм на Максим Генчев.