На първия учебен ден Областният управител поздрави учениците в НУ ”Патриарх Евтимий”

Над 340 ученици прекрачиха прага на училището

Областният управител Ралица Добрева сподели вълнението на първокласниците и техните родители в първия учебен ден като уважи тържеството за началото на учебната година в НУ Патриарх Евтимий. Над 340 ученици прекрачиха прага на училището, изпълнени с много надежди и очаквания.

В специален поздравителен адрес председателят на 43 НС Цецка Цачева отправи своите пожелания за началото на новата учебна година.

С приветствие към ученици, учители и родители се обърна и областният управител Ралица Добрева. Тя насърчи първокласниците като им каза, че в класните стаи ги очакват интересни уроци и много нови приятели.

„Вашите учители с любов и внимание ще ви помагат да изписвате буквите, да смятате и четете, но те ще бъдат и хората, на които винаги можете да разчитате и които винаги ще ви подкрепят и ще вярват във вашите възможности.”, каза областният управител на Плевен. Госпожа Добрева изрази увереност, че днешният ден е не-по- малко вълнуващ и за учителите, чиято отговорна задача е да напътстват и помагат на учениците по пътя към осъществяването на техните мечти.

„Гордея се, че Плевен има такива деца. Тук може би стоят бъдещи лекари, инженери, учители, балерини и спортисти. Времето ще покаже. Едно е сигурно обаче. Тук е бъдещето на Плевен, на Плевенска област, на България. Честит първи учебен ден!”, каза Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева.

Директорът на НУ „Патриарх Евтимий” Рени Кръстева благодари на Община Плевен и лично на кмета проф. Димитър Стойков за помощта като посочи, че подстъпът към училището е изцяло обновен със средства от Община Плевен.

Спазвайки традицията директорът на училището лисна менчето с вода за късмет през новата учебна година и заедно с Областния управител Ралица Добрева въведоха през прага на училището първокласниците.