При спецоперация: Разкриха пореден случай с кражба на ток в Плевенско

Крими

30-04-2024, 09:43

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По случая е образувано бързо производство

Днес е проведена специализирана полицейска операция за установяване на нарушения за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа на ЕРМ /Електроразпределителни мрежи/ Запад. 

В село Горна Митрополия около 03:40 часа в частен имот е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната система. От порутена част на покривна конструкция на сградата, прилежаща към адреса, е изведен кабел с оформени куки в краищата му и присъединен към проводниците на железобетонен стълб. С това са създадени условия за неотчитане на потребената електрическа енергия.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служител. Извършен е оглед. Иззет е 15 м. ел. проводник тип ПВВМБ1-2 х 2,5 кв. мм.

Предстои назначаване на техническа експертиза за изясняване механизма на осъществяване на неправомерното присъединяване и дали същото е довело до неотчитене на потребената ел. енергия.

Уведомен е прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК. По случая е образувано бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.