СОУ "Иван Вазов" посрещна над 1400 ученици /Снимки/

Шест паралелки първокласници трепетно прекрачиха прага на първата си класна стая

СОУ "Иван Вазов" посрещна над 1400 ученици на днешния 15 септември. Училището отвори врати за 109-ти път, а шест паралелки първокласници трепетно прекрачиха прага на първата си класна стая.

Тържествената церемония започна с марш на знаменосците, които изнесоха училищното знаме. Последва химнът на Република България и под неговите звуци към небето се издигнаха бавно националният флаг и училищното знаме. Под музиката на "Ода на радостта" бе издигнато и знамето на обединена Европа.

Г-н Димитър Митев - директор на училището - с кратко, но вълнуващо слово откри новата учебна 2015/2016 година, като се обърна към учениците, техните родители и учителите. Топли и окуражителни думи отправи към малките първокласници и децата от подготвителната група. Той ги увери в това, че ще получат внимание, разбиране и подкрепа от своите учители. Директорът посочи и някои проблеми, стоящи пред училищното ръководство, но изтъкна, че за тяхното разрешаване налице е желание и воля.

Госпожа Лора Тодорова, представител на Училищното настоятелство, поздрави всички ученици и учители и им пожела здраве, бодрост и успехи. Тя подчерта изключителната роля на СОУ "Иван Вазов" в подготовката на децата не само като знаещи и можещи, но и като пълноценни личности.

Група момичета от четвърти клас поднесоха музикален поздрав към малките първолаци. Мария Димитрова, ученичка от първи клас, изпълни стихотворението "Първокласник". Малката рецитаторка беше много развълнувана, но преодоля притеснението и в гласа й звучеше гордост, че вече е ученичка в това училище. В следващото музикално изпълнение към госпожиците от четвърти клас се присъедини и един кавалер. Песента предизвика одобрение, усмивки и аплодисменти.


В края на програмата г-н Митев, по традиция, пое менчето, украсено със здравец и шегувайки се, плисна вода, за да е спорна новата учебна година. Разсипа медни тонове старият училищен звънец и под звуците на песента "Детство мое" в сградата влязоха най - малките ученици, следвани от целия начален курс, петокласниците и осмокласниците.