Ивет Горанова: През 2023 година израснах не само като каратист, но и като човек

Новините

27-01-2024, 12:00

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

През 2023 година израснах не само като каратист, но и като човек. Чувствам се много по-добър каратист отколкото предните години, разбирам повече карате и мога да кажа, че имам голям цялостен напредък. Това каза пред БТА Ивет Горанова, която за шести път бе избрана за "Спортист на годината" на община Плевен.

За свое най-голямо постижение през миналата година тя второто място на Световното първенство в Будапеща.

"Започнах годината много тежка с контузия на ахилеса, беше възпален, не можех да тренирам и се възстановявах до март месец. От една контузия минах в друга – на прасеца. Трябваше ми доста време да се възстановя, да се върна във форма", разказа каратистката. 

За качествата, които я държат на върха, Ивет казва, че това е непримиримостта и постоянството. "Винаги търся и искам повече, не се примирявам със загубите", категорична е тя. 

И допълни, че преди всяка среща мисли само за победа. "Опитвам се да изчистя от себе си всички страхове, които има всеки един спортист – притеснението, съмненията. Опитвам се да ги оставя на заден план, не позволявам те да ме завладеят. В главата ми е само победа, казвам си "Аз съм по-добра, ще я победя", допълни Ивет.

През настоящата година основната й цел е европейско първенство. В следващите един-два месеца ще се впусне и в ново предизвикателство - риалити предаване.