Проведе се III-ти Зонален многожанров фестивал “Бреница пее и танцува 2024”

Животът

01-07-2024, 10:39

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събраха се много талантливи участници, които внесоха настроение на всички присъстващи

III-ти Зонален многожанров фестивал “Бреница пее и танцува 2024” се проведе през уикенда и за поредна година събра много талантливи участници, които внесоха настроение на всички присъстващи. 

На този ден беше почетен Михал Кончарски - председател на “Съюз на хората с увреждания”, който постави началото на този прекрасен фестивал и успя да обедини хората около каузата за равенство. Той беше не само организатор, но и вдъхновител за всички, които го познаваха и имаха привилегията да работят с него. 

Във фестивала се включиха гост-изпълнители от Бреница, Кнежа, Еница, Берковица, Шияково, Ковачица, Коиловци, Малорад, Тополовец, Кула, Враца, Борован, Писарово, Синьо бърдо, Зверино, Девенци, Мраморен, Искър, Плевен, Сухаче, Червен бряг, Горник и Черни вит. Журито в състав: председател г-жа Елка Недялкова, г-н Валентин Недялков и г-н Илиян Илиев, бяха изключително затруднени при класирането на изпълнителите. Наградите бяха поднесени от г-н Лъчезар Желев - кмет на с. Бреница.

За цялостен принос в развитието на читалищната дейност в с. Бреница с плакет бе удостоен г-н Асен Кунчев, който наскоро навърши 80 години.

"Благодаря на г-жа Иванка Андреевска - председател на "Съюз на хората с увреждания" с. Бреница, че успя да продължи традицията на Фестивала. Пожелавам й много здраве, творческо вдъхновение и хъс за развитие на културните мероприятия в с. Бреница", написа кметът на Кнежа Илийчо Лачовски на свота официална страница във Фейсбук.