Талантливите мажоретки на Плевен ще участват на Европейското първенство по мажоретен спорт

Спорт

29-06-2024, 20:59

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Президентът на БФМСБТ Юлия Мумджиева и вицепрезидентът Ренета Камберова са очаровани от момичетата на СК "Еуфория" с треньор Надя Тодорова

Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг проведе официално контролно и оглед на съчетанията на СК "Еуфория" при СУ "Иван Вазов" - Плевен по повод предстоящото Европейско първенство по мажоретен спорт в град Либерец, Чехия.

На първенството, което ще се проведе в периода 4 - 7 юли, ще вземат участие над 4000 мажоретки от цяла Европа.

Красивите мажоретки на град Плевен с треньор Надя Тодорова ще се представят в две категории - класически "Батон" и класически "Помпон" във възрастова група джуниър.

На контролното присъстваха президентът на федерацията Юлия Мумджиева и вицепрезидентът Ренета Камберова, които останаха очаровани от добрата подготовка /въпреки краткото време/ и професионализма на Надя Тодорова, а също така и от бързата реакция и подкрепа в лицето на Средно училище “Иван Вазов”.

Главният секретар на федерацията Нели Божкова съдийстваше на дебютните съчетания, с които националният отбор ще представи България на предстоящото 19-то Европейско първенство.

Пожелаваме късмет и успех на плевенските момичета и на българския национален отбор, който ще дебютира в мажоретния спорт!