Уникално! Карлос Насар с три световни рекорда преди Олимпиадата в Париж

Спорт

29-06-2024, 09:44

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Суперталантът от Червен бряг постигна впечатляващ резултат на държавното лично първенство по вдигане на тежести

Карлос Насар постигна впечатляващ резултат на държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се провежда в Русе. Фаворитът за олимпийската титла в категория до 89 кг спечели състезанието с три световни рекорда.

20-годишният ни мегаталант изхвърли 183 килограма, като по този начин вдигна с килограм повече от върховото постижение в движението, постигнато от Йеисон Лопес от април тази година.

В изтласкването Насар се справи с 225 килограма, с 2 килограма повече от собствения си световен рекорд от декември миналата година. Той дори опита 230 килограма, но не успя.

С тези резултати той подобри и върховото постижение в двубоя - 408 килограма, с цели 12 повече от световния рекорд на китаеца Ли Дайин от май миналата година.

Световните рекордни обаче няма да бъдат признати, а причината е, че не са направени на Олимпийски игри, световно или континентално първенство или Световна купа.

"Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение Олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко възможно да повторя тези резултати и там", каза Насар.

"Ако запази тази форма, трябва да стане чудо, за да не стане първи", добави старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.