Пролетната акция на "Капачки за бъдеще" в Плевен отново донесе надежда (СНИМКИ)

Животът

21-04-2024, 18:32

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Множество плевенчани се включиха в инициативата, като оставиха пълни торби с капачки и кенчета за рециклиране

Пролетната акция на "Капачки за бъдеще" в Плевен, провела се на 20 април, отново донесе надежда и приятни емоции! Инициативата е част от националната кампания, която се организира през април в десетки градове в цялата страна.

Множество плевенчани се включиха в пролетната кампания, като оставиха пълни торби с капачки и кенчета за рециклиране. Специален гост-доброволец на акцията в Плевен бе самият Лазар Радков – основател на инициативата "Капачки за бъдеще".

"Нов рекорд. Започваме силно годината с 10 тона капачки от Плевен, Ловеч и Троян! С 3 тона повече от предната кампания! Хванахме уникално време и си прекарахме много яко! Специално искам да благодаря на всички, които бяха с нас през деня и рязаха, пълниха, носиха, сортираха и чистиха! Великани сте! Благодаря и на всички вас, които оставихте капачките и кенчетата си. Много силна кампания! Догодина ще ни трябват 2 тира … Тялото боли, но душата пее.", написа във фейсбук групата "Аз обичам Плевен" Симеон Прусийски от организаторите.

Благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще" са организира от няколко години в страната. Чрез кампанията до момента са осигурени шест неонатални линейки, две високопроходими и една транспортна. Дарена е медицинска апаратура за болници в 36 града у нас и над 22 кувьоза за новородени.

Вече няколко години "Капачки за бъдеще" показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в символ на бъдещето.