В Плевен стартира турнирът по стрелба за служители от МВР в памет на Величко Величков

Спорт

18-04-2024, 13:07

Снимка:

ОДМВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Официален гост бе кметът на община Плевен д-р Валентин Христов

Днес официално е открит XXIX-тия Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Величко Величков“.

Турнирът, който е организиран от Спортната асоциация на МВР, и домакин ОДМВР – Плевен, се провежда на 18 април и 19 април на стрелбищен комплекс „Величко Величков“. Официален гост бе кметът на община Плевен д-р Валентин Христов.

Събитието бе открито от директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Живко Ламбов.

"Очаквам тук в тази зала да се срещнат добрата физическа подготовка, волята, коректността, спортменски дух и мобилизацията на интелектуалния потенциал. Спортната стрелба възпитава в отговорност, смелост, чувство на уважение и толерантност към съперника. Затова стрелбата с пистолет е спортът, умело съчетал стратегическото мислене и тактическата подготовка на полицейските служители с духовното израстване. Вие сте призвани да достигнете и надминете високите примери както в спорта, така и в гражданското общество - с ясна позиция за професионален дълг и отговорност, справедливост, равенство на правата, преданост към закона, толерантност към свобода на хората и техните разбирания – морални, етнически, религиозни и други убеждения. Пожелавам на всички успешно представяне и да победят най-добрите", пожела директорът.

В състезанието участват 18 отбора при мъжете и 7 отбора при жените, както и индивидуални състезатели от различни спортни клубове и структурни подразделения на МВР. Победителите ще получат медали, купи и грамоти.