Голямо признание за редакционния екип на училищния вестник на СУ "Иван Вазов" - Плевен

Плевен

30-03-2024, 16:13

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Учениците спечелиха Голямата награда на Община Разград за колективно участие в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

Ученици от СУ "Иван Вазов" - Плевен са носители на едната от двете Големи награди на Община Разград от ХII-ото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

Конкурсът на тема „Светът под лупа“ се организира от Община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество със съдействието на Регионалното управление на образованието. Спомоществовател на конкурса е „Антибиотик – Разград“ АД.

В тазгодишното издание на творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 54 образователни институции от 32 населени места в 19 административни области в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Шумен.

Церемонията по награждаването се проведе в къща музей „Станка и Никола Икономови“ – родната къща на патрона на конкурса. Сред гостите на церемонията бяха внучката на разградския журналист и общественик Григор Попов, Теменуга Иванова и Божидарка Златарева, журналист, краевед и изследовател на живота и делото на Григор Попов.

Голямата награда на Община Разград за колективно участие спечели редакционният екип на ученическия вестник „В@з Буки Веди“ на Средно училище “Иван Вазов“ в Плевен с ръководител Ивелина Танева. Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева поздрави младите вестникари, като отбеляза, че в техния вестник има само позитивни новини.

Преди церемонията по награждаване плевенските ученици посетиха учебната сграда на ЦПЛР-ЦУТНТ и се срещнаха с директора Цветанка Русева и ръководителя на клуб "Репортери" Иван Джебаров като подариха екземпляри от последния брой на училищния вестник. Отзивите след посещението на културно-исторически обекти в Разград и след награждаването бяха изключително приятни, а срещата им с другите участници бе много вълнуваща.