Футболен талант от Плевен отива на проби в школата на Динамо (Загреб)

Спорт

12-03-2024, 20:13

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Навършващият 12 години след броени дни Ивайло Начков тренира във ФК "Фортуна Плевен"

Навършващият 12 години точно на 20 март Ивайло Начков от ФК "Фортуна Плевен" отива на проби в школата на Динамо (Загреб), съобщиха от клуба.

Качествата на Ивайло бяха забелязани на футболния камп на Академия Динамо Загреб, проведен в град Русе от 16 до 18 февруари. Анджело Иванко – асистент – директор на хърватската школа и негови колеги, както и българският специалист Цветлен Димов, организатор на кампа и координатор на академията за източна Европа, останаха впечетлени от качествата на младия талант. По време на заниманията в Русе конкуренцията във всички възрастови групи бе на високо ниво, като дори имаше деца, които вече са изкарали проби и хърватите проследяваха тяхното развитие след престоя им при тях.

ФК "Фортуна Плевен" беше представена на кампа от цели 11 деца - 9, родени 2012-та година и по един представител от 2013-та и 2015-та година!

Периодът, в който Ивайло ще вземат участие в тренировъчния процес на своята възраст, на втората най-продуктивна футболна школа в света, ще бъде от 11 до 16 март.

"Горд съм с Ивайло! Той е във Фортуна от 4-годишен и пораства пред очите ми! Преди да замине го изпратих с думите - там може само да спечелиш! Ще продължим да работим с още-повече желание и вярвам, че ще имаме още успехи!", споделя треньорът му Цанислав Данов.