Климатолог: Мрачно, мрачно до петък, а на 8 март ще бъде „хладно ми е“

Новините

05-03-2024, 07:00

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Две седмици ще имаме мартенско време – пък мокро, пък леко студено сутринта, пък ще се затопли", посочи той

"Две седмици ще имаме мартенско време – пък мокро, пък леко студено сутринта, пък ще се затопли. Общо взето стандартното настроение на всяка една пълноценна жена. По-важното е да вали. Очертава се температурите през март месец да са нормални, дори прогнозите са за малко по-топло. Жизнено необходимо е месецът да е валежен – не само за селското стопанство, но и за останалите индустрии.“ Това коментира в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

"Облачността, която очаквахме от тази нощ, налази София и започна да вали. На над 1500 метра височина ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В Южна България – особено в Рило-Родопския масив, ще вали доста. Жалкото е, че в Северна България ще се разминат съществено с валежите. Сега му е времето.", посочи той.

"Още днес и привечер валежите ще спрат, за да може на осми март да бъде "хладно ми е" – хладно на фона на последните топли дни, които преживяхме. Температурите в четвъртък и петък ще бъдат малко по-ниски, след това пак ще се затопли и след това отново ще стане малко по-хладно. Ще продължи да вали и дъжд. Температурите ще бъдат нагоре-надолу, нагоре-надолу. До петък ще бъде мрачно, мрачно, мрачно", заяви проф. Рачев.

Той посочи, че сме изпратили най-топлата зима и най-топлия февруари, откакто се водят наблюдения.